Centrul de Transfuzii Galaţi are nevoie de sânge grupa O, Rh negativ

Recoltarea de sânge se face de luni până vineri, între orele 8,00 şi 12,00

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Galaţi face un apel către donatori, deoarece se confruntă cu un deficit major de sânge grupa sangvină 0, Rh negativ. „Ne confruntăm cu un deficit major de sânge şi produse din sânge grupa O, Rh negativ. Avem de fapt nevoie de sânge din toate grupele. Sunt multe cereri de la spitalele locale, pe care nu reuşim să le onorăm în totalitate. Facem apel la gălăţeni să vină şi să doneze, deoarece doar cu donatorii obişnuiţi nu facem faţă”, a declarat Camelia Stoichiţescu, managerul Centrului de Transfuzii. Din sângele provenit de la un singur donator pot fi salvaţi cel puţin trei bolnavi.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Galaţi este situat pe strada Ciprian Porumbescu, în apropierea Parcului „Viva”. Recoltarea de sânge se face de luni până vineri, între orele 8,00 şi 12,00.

La donarea de sânge, următoarele analize sunt gratuite: RH; Grupa sanguină; Hepatita B, C; HIV (SIDA); TPHA (sifilis); ALT (probe hepatice). Donatorul primeşte o adeverinţă pentru o reducere de 50 la sută la transportul în comun, pentru 30 de zile. Angajaţii care donează beneficiază şi de o zi liberă. Nu în ultimul rând, donatorii primesc şapte bonuri de masă.

Articolul precedentFostul şef al Poliţiei Galaţi preia comanda BCCO
Articolul următorRaiul florilor, trei zile la malul Dunării