Lucrările pentru realizarea Aqua Park-ului la Plaja Dunărea au avansat, a anunţat, vineri, Primăria muncipiului Galaţi. Constructorii au început să monteze componentele celui mai mare tobogan din estul României, care se construiește pe malul Dunării, în municipiul Galați.  

„După ce s-a realizat curăţarea terenului şi aducerea la nivel, a fost ridicată construcţia de la intrarea în viitorul complex multifuncţional acvatic pentru agrement, iar în prezent se montează toboganele, urmând, în funcţie de condiţiile meteo, să se realizeze finisajele la cele trei bazine de înot şi, ulterior, amenjarea plajei“, a anunțat primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu. 

La Plaja Dunărea s-au prevăzut refacerea şi modernizarea bazinului cu valuri, realizarea unei piscine de relaxare cu tobogan pentru adulţi şi zonă de beach bar, reamenajarea piscinei pentru copii care va fi mai mare decât cea care a funcţionat în trecut şi va fi dotată cu un ansamblu de tobogane pentru toate categoriile de vârstă, realizarea unor tobogane cu aterizare în piscină şi tobogane cu aterizare lentă orizontală. Aici va funcţiona unul dintre cele mai mari tobogane ce va atinge 20 de metri înălţime. Totodată, se va amenaja o zonă de food, o zonă care va fi destinată organizării unor evenimente dotată cu scenă şi ecran pentru proiecţii şi amenajarea unor terenuri pentru activităţi sportive, vestiare, duşuri etc.

Suprafaţa utilă este de 22.000 de metri pătraţi, iar capacitatea Aqua Park-ului este 3.500 de persoane. Oferta declarată câştigătoare pentru obiectivul „Reabilitare şi modernizare Plaja Dunărea“ (proiectare şi execuţie) aparţine Asocierii Tancrad S.R.L. – Lemacons S.R.L – Aqua Azur S.R.L., cu o propunere financiară de 19.494.063,44 lei, fără T.V.A. Lucrările trebuie să fie finalizate în luna iunie 2021. 

Imagine

Imagine

Sursa: Realitatea de Galati