Observatorul astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi a împlinit 10 ani de activitate, iar cu această ocazie a fost achiziționat un nou telescop, mult mai performant decât cel anterior. Fondurile pentru telescopul Dobson SkyWatcher 508/2000 Truss Tube GOTO, cu diametrul oglinzii principale de 508 mm au fost asigurate de Consiliul Județean.

Cu ajutorul noului telescop vor putea fi văzute mult mai multe galaxii, roiuri de stele și nebuloase. Începând cu data de 11 septembrie 2020, vizitatorii observatorul astronomic vor putea privi cerul cu ajutorul acestui instrument. Intrarea se face în baza unui bilet gratuit, în zilele de luni, miercuri, vineri și sâmbătă, între orele 20.00-22.30. Copii cu vârsta sub 7 ani nu pot intra.

„Acest telescop va putea fi utilizat și în cadrul activitaților educaționale desfășurate la Astroclubul „Călin Popovici” și a Şcolii de vară de astronomie „Priviţi cerul!”. Telescopul Dobson SkyWatcher 508/2000 va fi un instrument didactic și pentru „Programul de pregătire a elevilor pentru proba observaţională a Olimpiadei de Astronomie şi Astrofizică”. Acest program constă în pregătirea unor elevi din Galaţi şi Brăila, membrii ai Astroclubului „Călin Popovici”, pentru proba observaţională a Olimpiadei de Astronomie şi Astrofizică”, se arată pe pagina de socializare a Observatorului.

Articolul precedentSpectacole în aer liber la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”
Articolul următorEXCLUSIV, la Realitatea PLUS: Documentele care-l îngroapă pe Victor Ponta. Lobby extrem pentru alegerile prezidențiale pierdute din 2014