Cel mai înalt voleibalist din campionatul României, moldoveanul Vasile Talpă, va juca, din sezonul viitor, la CSM Arcada Galaţi.

Arcada, deţinătoarea titlului de campioană naţională, a anunţat perfectarea transferului centrului Vasile Talpă, care are o înălţime de 2,14 metri. Talpă este cel mai înalt jucător care evoluat în ediţia trecută a Diviziei A1 şi, de asemenea, cel mai înalt voleibalist al echipei naţionale a Republicii Moldova.

În vârstă de 27 de ani, Vasile Talpă a început voleiul la formaţia Bostavan Chişinău, iar apoi a jucat pentru Unirea Dej, KV Peja (Kosovo) şi Ştiinţa Explorări Baia Mare. Jucătorul de 2,14 m a ajuns voleibalist abia la 23 de ani. El lucra la o firmă de amenajări interioare şi a fost trimis să monteze parchet în casa antrenorului echipei de volei a Universităţii din Chişinău, Sergiu Petică. Tehnicianul l-a chemat imediat la antrenamentele formaţiei şi, după numai două luni, Talpă a fost convocat şi în echipa naţională.

Vasile Talpă este a şasea achiziţie a grupării gălăţene în această vară. Celelalte cinci sunt: olandezul Niels Klapwijk, estonianul Kristo Kollo, spaniolul Guillermo Hernan şi internaţionalii români Ciprian Matei şi Marian Bala.

Articolul precedentA furat din casa vecinului, intrând în locuinţă cu chei potrivite
Articolul următorCaptură de 145.000 de ţigarete, la vama gălăţeană Oancea