Cel mai înalt voleibalist din campionatul României, moldoveanul Vasile Talpă, va juca, din sezonul viitor, la CSM Arcada Galaţi.

Arcada, deţinătoarea titlului de campioană naţională, a anunţat perfectarea transferului centrului Vasile Talpă, care are o înălţime de 2,14 metri. Talpă este cel mai înalt jucător care evoluat în ediţia trecută a Diviziei A1 şi, de asemenea, cel mai înalt voleibalist al echipei naţionale a Republicii Moldova.

În vârstă de 27 de ani, Vasile Talpă a început voleiul la formaţia Bostavan Chişinău, iar apoi a jucat pentru Unirea Dej, KV Peja (Kosovo) şi Ştiinţa Explorări Baia Mare. Jucătorul de 2,14 m a ajuns voleibalist abia la 23 de ani. El lucra la o firmă de amenajări interioare şi a fost trimis să monteze parchet în casa antrenorului echipei de volei a Universităţii din Chişinău, Sergiu Petică. Tehnicianul l-a chemat imediat la antrenamentele formaţiei şi, după numai două luni, Talpă a fost convocat şi în echipa naţională.

Vasile Talpă este a şasea achiziţie a grupării gălăţene în această vară. Celelalte cinci sunt: olandezul Niels Klapwijk, estonianul Kristo Kollo, spaniolul Guillermo Hernan şi internaţionalii români Ciprian Matei şi Marian Bala.