Măsurile de la nivelul județului Galați luate cu o săptămână în urmă vor fi prelungite, întrucât incidența cazurilor rămâne crescută.

Față de măsurile luate acum o săptămână, de astăzi se vor închide restaurantele, cafenelele, sălile cu jocuri de noroc și barurile din comunele Ivești (4,64) și Gohor (1,83). Măsura va fi menținută până pe 19 octombrie inclusiv. Aceeași interdicție va fi menținută pentru municipiul Galați (1,87) și comunele Cuca (4,24), Șendreni (1,96) și Vânători (1,58), tot până pe 19 octombrie. Este permisă în continuare comercializarea mâncării și a produselor alimentare care nu se consumă în incinta restaurantului. De asemenea, în spațiile publice interioare și exterioare este obligatorie purtarea măștii în mod corect, pentru a acoperi nasul și gura.

O excepție de la această regulă sunt clienții cazați în hotelurile din Galați, care au accesul permis în interiorul restaurantului din cadrul hotelului.

Sunt interzise pentru toate localitățile mai sus mențioante adunările publice de tipul spectacolelor, concertelor și festivalurilor, pe o perioadă de o săptămână.

„Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici care își desfășoară activitatea în municipiul Galați (1,87) și comunele Cuca (4,24), Gohor (1,83), Ivești (4,64), Șendreni (1,96) și Vânători (1,58) își vor desfășura activitatea prin organizarea programului de lucru în regim de muncă la domiciliu / telemuncă, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru”, se mai arată în comunicatul Prefecturii.

Sursa: Realitatea de Galati