Carte de identitate falsă descoperită la controlul de frontieră

O carte de identitate bulgărească falsă a fost descoperită la controlul de frontieră de către poliţiştii de la Oancea, asupra unui cetăţean moldovean.

Moldoveanul, în vârstă de 22 de ani, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, ca pasager într-un autoturism marca Mercedes. Maşina, care încerca să intre în România, era înmatriculată în Bulgaria.

Cum existau diferențe între fizionomia bărbatului și fotografia din pașaportul biometric moldovenesc prezentat, polițiștii i-au solicitat tânărului și un alt document de identitate. Acesta a prezentat o carte de identitate cu însemnele autorităţilor bulgare. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, oamenii legii au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta este fals.

Cu privire la cele constatate, tânărul moldovean a declarat că a procurat cartea de identitate de la un conațional, în schimbul sumei de 100 euro. Totodată, tânărul a declarat că nu ştia că documentul este fals.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.