Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au descoperit, ascunsă asupra unui bărbat, o carte de identitate cu însemnele autorităților din  România, ce s-a dovedit a fi  falsă.

În data de 20 octombrie a.c., în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, ca pasager într-un autoturism, cetățeanul din Republica Moldova, R.A., în vârstă de 39 de ani.

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit asupra pasagerilor mijlocului de transport, în urma căruia, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunsă în portofelul bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care avea imprimată fotografia acestuia. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului în cauză, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, R.A. a declarat că a procurat cartea de identitate prin intermediul unei persoane cunoscute pe rețelele de socializare, în schimbul sumei de 150 de euro, cu intenţia de a o folosi pe teritoriul Franței pentru a obţine mai uşor un loc de muncă.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentTecucean condamnat pentru tâlhărie depistat de polițiști în cartierul Țiglina
Articolul următorLudovic Orban demisionează din grupul parlamentar al PNL: „Nu voi vota guvernul Ciucă! PNL nu mai există”