Un moldovean domiciliat în Vaslui a încercat să treacă granița, având asupra lui o carte de identitate aparent românească, care, spune el, ar fi trebuit să o predea altei persoane ce se află în Italia. Cu puțin timp în urmă, a ieșit la iveală cazul unui cetățean rus, care reușise să își schimbe identitatea în Republica Moldova (vezi aici). Se pare că schimbarea identității este o afacere înfloritoare peste Prut.

Polițiștii de frontieră de la Galați l-au oprit pe individ pentru formalitățile de trecere a frontierei, în cursul zilei de ieri, în jurul orei 9.00. Bărbatul de 36 de ani se afla la volanul mașinii sale Ford când a încercat să pătrundă pe teritoriul româniei. Se pare că acesta are domiciliul pe raza județului Vaslui.

În baza analizei de risc pe linia migrației ilegale, echipa comună a procedat la efectuarea unui control amănunţit, ocazie cu care a descoperit, în borseta persoanei, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului în cauză, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate,  H.G. a declarat că a primit documentul de la o persoană, ale cărei date nu le cunoaşte, şi trebuia să îl predea, în Italia, unui alt cetăţean din R.Moldova.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Articolul precedentAlte 1.415 cazuri în 24 de ore
Articolul următorUnitatea mobilă de terapie intensivă va fi mutată