Carte de identitate bulgărească falsă, descoperită la frontieră

O carte de identitate bulgărească falsă a fost descoperită asupra unui bărbat din Republica Moldova, de poliţiştii de frontieră de la Oancea.

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, pentru a intra în ţară, ca pasager într-un autoturism Mercedes. În baza analizei de risc, a fost efectuat un control amănunţit asupra pasagerilor mijlocului de transport. La control, a fost descoperită, pe corpul cetăţeanului moldovean, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor bulgare, care avea imprimată fotografia acestuia.

Din cauza suspiciunilor cu privire la autenticitatea documentului, s-au efectuat verificări suplimentare şi s-a constatat că actul este fals. Bărbatul a declarat că şi-a procurat cartea de identitate de la un conațional, în schimbul sumei de 200 de euro, cu intenţia de a o folosi în Germania, pentru a obţine mai uşor un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Articolul precedentStrăzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918 vor fi modernizate
Articolul următorCunoscut medic din Galaţi, agresat într-o clinică privată