Polițiștii de frontieră gălățeni au descopeit 30.000 de țigări de contrabandă care urmau să intre în țară.

Seara trecută (30 septembrie a.c.), în jurul orei 21, polițiștii de frontieră au descoperit ascunse în plafonul unui autocar ce făcea ruta Chișinău (Republica Moldova) – Plzen (Cehia) 1.500 de pachete de țigări. Controlul a fost efectuat în baza profilului de risc. În autocarul înmatriculat în România se aflau doi șoferi cu cetățenie română și moldovenească și 28 de pasageri.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia, poliţiştii de frontieră au descoperit  ascunse în plafon, echipamentul de sonorizare şi cutia mecanismului de acţionare a ştergătoarelor de parbriz, 30.000 de ţigarete (1.500 de pachete). Cei doi şoferi, cu dublă cetăţenie română şi Republica Moldova, au declarat că au achiziţionat pachetele de ţigări şi intenţionau să le comercializeze în oraşul Plzen, cu scopul obţinerii de venituri suplimentare. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării în vederea continuării cercetărilor a ţigaretelor, în valoare totală de 18.000 de lei“, se arată în comunicatul ITPF Iași.

A fost începută o anchetă pentru infracțiunea de contrabandă, în urma căreia se va decide pedeapsa celor doi.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentRealitatea.net a rămas, și în septembrie, în topul online-ului românesc. Locul 2, la nivel național. Site-urile Trustului Realitatea câștigă teren
Articolul următorCimitir devastat de doi copii