Campioana României la volei masculin face transferuri pentru Liga Campionilor

Campioana României la volei masculin, CSM Arcada Galaţi, face transferuri pentru Liga Campionilor, ultimii doi sosiţi fiind un olandez şi un estonian.

Internaționalul olandez Niels Klapwijk, în vârstă de 33 de ani, evoluează pe postul de trăgător universal. Ultima echipă la care a jucat este PAOK Salonic, iar înainte de a ajunge în Grecia a mai evoluat în Olanda, Belgia, Italia şi Turcia. Cu formaţiile din Belgia şi Grecia a jucat în Liga Campionilor. Klapwijk are 2,00 metri înălţime şi îi este cunoscut antrenorului Sergiu Stancu de la PAOK, echipă pe care „principalul” Arcadei a pregătit-o până în decembrie 2018.

Al doilea jucător transferat săptămâna aceasta este Kristo Kollo, om de bază în echipa națională a Estoniei. În vârstă de 29 de ani, Kollo evoluează pe postul de extremă (trăgător secund), iar ultima sa echipă de club a fost VBC Mondovi, din Italia. A mai jucat în Estonia şi Elveţia, iar cu echipa naţională a câştigat Liga Europei în 2018.

Până acum, CSM Arcada i-a mai transferat pe spaniolul Guillermo Hernan (coordonator) şi pe internaţionalii români Ciprian Matei (VM Zalău) şi Marian Bala (CSM Bucureşti). Din lotul care a câştigat titlul vor rămâne la Galaţi sârbul Miloş Terzici, portoricanul Arnel Cabrera şi românii Liviu Cristudor, Vlad Cuciureanu şi Alex Lefterache.

Clubul gălăţean încearcă prin aceste transferuri să alcătuiască un lot competitiv pentru Liga Campionilor, competiţie în care va debuta în toamnă. Arcada va întâlni, în turul al doilea al Ligii, echipa sârbă Vojvodina Novi Sad, pe 5-7 şi 12-14 noiembrie.

Articolul precedentZeci de blocuri din zona centrală nu vor avea apă miercuri
Articolul următorActe poloneze false, descoperite la frontiera gălăţeană