Campioană la karate, elevă la mate-info, Cristina Petcu vrea să fie poliţistă. Recent medaliată cu aur în Germania, gălăţeanca are planuri mari de viitor.

Dintre zecile de copii gălăţeni care s-au remarcat la cea de-a opta ediție a Campionatului Mondial de Karate, Cristina Petcu se distinge ca o personalitate aparte.

După cum singură mărturiseşte, performanţa din Germania a fost „cel mai frumos cadou în avans de majorat: două titluri de campioană mondială (medalie de aur la fuku-go și medalie de aur la kumite echipe)”.  Această a doua performanţă a atins-o alături de trei sportivi din Brăila, Nicoleta Tureac, Florentina Ion și Cosmin Giurgiu.

Informaticiană pasionată de istorie şi de călătorii

Elevă a Colegiului Național ”Vasile Alecsandri”, în clasa a XII-a D, la profil matematică-informatică, Cristina Petcu este și multiplă campioană națională. Ea a câștigat la începutul lunii septembrie probele de kumite individual și fuku go la Campionatele Naționale de Karate desfășurate la Brăila. Cristina Petcu este legitimată la CS Municipal Galați (fostul Karate Club, antrenor Nicolae Mărăndici).

Bucuria victoriei pe feţele tuturor medialiaţilor gălăţeni

Cristinei îi place mult să călătorească, este pasionată de lectură şi de istorie. Deşi studiază intensiv informatica, nu are intenţia să meargă pe drumul acesta după terminarea liceului. În mod poate surprinzător, îşi doreşte să dea examen la Academia de Poliţie şi să urmeze o carieră apărând legea.

Dar, dacă ne gândim că la recenta competiţie unde a fost medialiată a obţinut rezultate notabile şi Alex Dănuţ Butură, polițist în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, parcă surpriza alegerii Cristinei nu mai e atât de mare. Evident, are modele.

Alex Dănuţ Butură a obținut locul 1 la proba ”enbu mixt” și locul 3 la probele ”fuku go” și ”kata individual”. El practică ”karate tradițional” în cadrul Clubului Sportiv Kodo Galați, de aproximativ 15 ani. Unul dintre antrenorii săi, Mihai Tâmpeanu, este de asemenea polițist, cu multiple titluri de campion mondial, european și național. Băieţi, păzea, Cristina vă calcă pe urme!

Campionatul Mondial de Karate a avut loc între 1 și 3 noiembrie la Sindelfingen, o mică localitate din sud- vestul Germaniei, la eveniment participând peste 2.400 de competitori și reprezentanți oficiali ai Federației Internaționale de Fudokan.
foto: Facebook Cristina Petcu