„Informația înseamnă putere” sau „un om informat poate fi un om salvat” sunt expresii pe care le folosim frecvent pentru a sublinia rolul important al cunoașterii în  reducerea riscului de victimizare. Plecând de la această premisă, reprezentanții  Comisiei județene  de monitorizare a activității  preventive Galați, în parteneriat cu Organizația „Tinerii și Viitorul”, au inițiat o campanie de informare adresată elevilor cu privire la competențele  instituționale ale structurilor din cadrul M.A.I.

Sub sloganul „M.A.I. INFORMAT – MAI PROTEJAT”, demersul a debutat printr-o activitate desfășurată  vineri, 23 septembrie, în  sala de festivități a I.P.J Galati.

Peste 50 de elevi și cadre didactice de la Liceul Teoretic Dunărea, Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu, Școala Gimnazială  Nr. 22 și Școala  Gimnazială Nr. 26, alături de voluntarii „Tinerii si Viitorul”, au participat la evenimentul care a urmărit transmiterea, prin intermediul unor materiale video și prezentări, dar și prin discuții cu tinerii, a celor mai importante atribuții ale structurilor implicate.

Astfel, polițiștii, jandarmii, polițiștii  de frontieră și  reprezentanții Agenției Naționale  Împotriva Traficului de Persoane au dialogat cu elevii de liceu și gimnaziu despre rolul fiecarei instituții și despre problematica gestionată, dar au primit și recomandări  pentru reducerea riscului de victimizare. Ulterior, ei vor disemina informațiile  primite în clasele din care provin și  se vor implica în  activități creative pe această temă.

Campania se va încheia  printr-un concurs desfășurat de Ziua Mondială a Educației (5 octombrie), dar adevăratul câștig va rămâne, pentru toți cei implicați, informația.

Imagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentMicrobuz semnalat furat din Slovacia, depistat la P.T.F. Galați-rutier
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET