Campania naţională „Oameni noi în politică”, iniţiată de reprezentanţii a 26 de grupuri civice şi patru partide politice, a fost lansată şi la Galaţi.

Prezentarea locală a demersului civic a avut loc marţi, 18 septembrie, în faţa Monumentului Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989.

Cu această ocazie, a început şi strângerea de semnături pentru iniţiativa cetăţenească de reformă a legii electorale „Oameni noi în politică”. Printre modificările propuse de cele 30 de formaţiuni semnatare se află: alegerea primarilor în două tururi, votul preferențial pe liste de partid, eliminarea plafonării reprezentativității diasporei, reducerea numărului de semnături necesare pentru a candida, eliminarea pragurilor electorale.

Gălăţenii care doresc să semneze sau doresc să devină voluntari pentru Galați ai campaniei sunt invitaţi să intre pe paginile de Facebook „Oameni noi în politică”. Pentru ca propunerea să ajungă în dezbaterea Parlamentului trebuie strânse cel puțin 100.000 de semnături, în cel puțin 11 județe și municipiul București.

Articolul precedentPietoni răniţi din cauza neatenţiei şoferilor
Articolul următorEchipa de baschet CSM Phoenix CSU Galaţi are antrenor muntenegrean