În data de 14 septembrie 2021, în jurul orei 14.12, Poliția Orașului Tg. Bujor a fost sesizată prin apel 112, despre faptul că la trecerea la nivel cu calea ferată de pe raza comunei Foltești, județul Galați, a avut loc un accident de circulație, soldat cu decesul unei persoane.

În urma cercetării efectuate la fața locului, s-a stabilit faptul că un bărbat în vârstă de 55 ani, din comuna Smârdan, județul Galați, în timp ce conducea un buldo-excavator pe un drum comunal din localitatea Foltești, la trecerea la nivel cu calea ferată a fost acroșat de locomotiva trenului de persoane, ce se deplasa pe direcția Galați către Tg. Bujor, cu destinația Bârlad și care aparține de un operator privat. În urma impactului, bărbatul care conducea buldo-excavatorului a decedat.

Conducătorul locomotivei, un bărbat în vârstă de 44 ani, a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ, însă a fost condus la Spitalul orășenesc Tg. Bujor, în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

Trenul a fost tras pe o linie secundară, iar pasagerii, care nu au avut de suferit, au fost preluați de un alt tren pentru a-și continua deplasarea.

Totodată s-a stabilit faptul că bărbatul de 55 de ani care conducea buldo-excavatorul figura în bazele de date cu permisul de conducere suspendat.

În cauză, s-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, cercetăriile fiind continuate de către polițiștii din cadrul Poliției Oraș Tg. Bujor – Formațiunea Rutieră.

Sursa: Realitatea de Galati