Braconaj electric la peşte pe râul Prut, cu barcă furată. Poliţiştii de frontieră fac cercetări privind  braconajul piscicol – electric, trecerea ilegală a frontierei de stat şi furtul. 

În baza relaţiilor de cooperare cu colegii lor basarabeni, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Folteşti au fost informaţi că două persoane au trecut ilegal frontiera de stat. Acestea trecuseră din Republica Moldova în România, cu o barcă.
Imediat, poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat în zona indicată. Acolo au observat, abandonată la malul râului Prut, o barcă din lemn. În aceasta se aflau un dispozitiv de produs impulsuri electrice, un acumulator auto şi doi saci. În aceştia, 38 de kilograme de peşte, din speciile somn şi crap.
Cu ocazia cercetărilor efectuate, oamenii legii au constatat că cele două persoane au mers  prin vegetaţie, ascunzându-se. Au sustras apoi o ambarcaţiune ancorată la malul apei, pe care au folosit-o pentru întoarcerea pe malul moldovenesc.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj piscicol – electric, trecere ilegală a frontierei de stat şi furt, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.