„Aceste partide seamănă foarte mult între ele, nu cred că vor fi probleme din punctul ăsta de vedere”. Afirmația îî aparține lui Bogdan Dumitrescu, președinte Plus Galați.

Acesta a mai adăugat că 25 de județe au semnat deja protocoale de colaborare pentru alegerile locale. Protocoalele presupun întocmirea unei liste comune pentru ambele formațiuni politice, USR și Plus. Potrivit sursei citate, acesta ar fi încă un pas în procesul de fuziune al USR și Plus. „Aceste partide seamănă foarte mult între ele, nu cred că vor fi probleme din punctul ăsta de vedere”, a spus Bogdan Dumitrescu.

Invitat la emisunea „Deschide Lumea”, președintele Plus Galați, Bogdan Dumitrescu, a mai adăugat faptul că alianța USR-Plus face ulimele demersuri pentru contopirea celor două partide și că pregătirile „au intrat în linie dreaptă”. Dumitrescu s-a arătat optimist față de viitoarele congrese ale celor două formațiuni politice, unde se va vota fuziunea partidelor: „majoritatea membrilor sunt pro fuziune”.

Candidat la președinția Consiliului Județean din partea USR Plus, Bogdan Dumitrescu consideră că lipsa de experiență în politică îl dezavantajează. Acesta a evidențiat că implicarea sa precedentă în probleme sociale este ceea ce îl diferențiază. Aici a dat exemplu protestele pentru legile justiției, de la Galați și București, unde Dumitrescu a participat.

Liderul partidului Plus susține ideea unui candidat comun de dreapta. Acesta spune că partidele USR, Plus și PNL discută pentru a avea pe liste același candidat atât la Primărie, cât și la Consiliul Județean. Decizia, estimează Dumitrescu, va fi anunțată până la sfârșitul lunii iunie. Pentru alegători va conta agenda politică a candidatului și realizările anterioare, în opinia liderului politic. Tot el afirmă că partidele de dreapta pot lucra împreună.

„Foarte ușor intri într-un partid, trebuie să ai dorința de a te implica”

Bogdan Dumitrescu nu crede că în formațiunea Plus se intră greu. „Foarte ușor intri într-un partid, trebuie să ai dorința de a te implica”. Respinși sunt cei care au făcut parte din PSD. Întrebat de problema membrilor care aduc critici politicienilor USR, liderul politic consideră că prin dialog se poate ajunge la un consens, fiecare fiind liber să își exprime opinia. „Suntem un partid politic, nu o unitate militară”, a spus acesta.

„Am fost întotdeauna un cetățean care a apreciat oamenii de calitate”

În cadrul aceleiași emisiuni, Dumitrescu a afirmat că nu a găsit oameni „de calitate” în mediul politic: „am fost întotdeauna un cetățean care a apreciat oamenii de calitate”. Dumitrescu a revenit apoi asupra declarației sale spunând că în formațiunea Plus, din care și el face parte a găsit politicieni conform așteptărilor sale.

Soluțiile pentru învățământ și accesul la internet

Președintele Plus Galați cataloghează situația accesului la internet în mediul rural ca fiind „groaznică”. Aproape 7000 de elevi din județ nu au acces la internet sau un device pentru a accesa internetul. Aceste date aparțin Ministerului Educației, potrivit politicianului, însă, în opinia sa, numărul acestora ar putea fi mult mai mare.

Liderul politic a venit și cu o soluție care să faciliteze accesul la internet. Acesta susține că implementarea lucrărilor tehnice în teren fără birocrație ar grăbi lucrurile. „Avizele pot fi făcute după terminarea lucrărilor”, spune Dumitrescu. Astfel s-ar reduce timpul de așteptare de la 170 de zile la 35. O soluție complementară ar fi subvenționarea abonamentelor pentru familiile nevoiașe de către autorități. Astfel s-ar putea ține evidența gospodăriilor care nu își permit să includă pe lista utilităților internetul.

DGASPC-ul, instituția din Galați care se ocupă cu protejarea minorilor fără adăpost, cu o situație precară sau care provin din familii defavorizate a fost subfinanțată anul acesta de Guvern. Executivul din suma de 19 milioane de Euro, pe care ar fi trebuit să o aloce instituției, pentru un an de funcționare, Galațiului i-au revenit aproximativ 10%. Consiliul Județean este finanțează cu numai 10%. Întrebat în trei rânduri cum ar gestiona această problemă, Bogdan Dumitrescu a oferit un răspuns mai larg, mizând pe prevenție și tratarea cauzelor care îi aduc pe minori în centrele speciale. Politicianul a mai precizat că lipsa de fonduri este moștenirea grea a Guvernului Dăncilă care nu a prioritizat problema copiilor, dar și că pensiile speciale sunt un alt factor care reduc bugetul alocat cauzelor sociale.

Liderul politic nu a evitat să își exprime opinia legată de actuala conducere a DGASPC-ului. El consideră că actualul director nu este potrivit, mai ales din cauza problemelor avute în instanță. „S-a pus batista pe țambal”, a zis Dumitrescu când s-a referit la modul în care actualul director al Protecției Copilului este protejat de partidul de la putere din plan local.

Dumitrescu spune că pe viitor este interesat de alegerile locale și parlamentare, iar desemnarea unui candidat comun de dreapta este una din prioritățile sale.

Articolul precedentÎn România sunt 20.103 cazuri
Articolul următor100% TU DECIZI! Alexandru Oprea, baronul acoperiților din Dâmbovița. Pensie de ofițer în rezervă și salariu baban la CJ