Prefectul Cătălin Boboc a ieșit cu câteva precizări referitoare la reacțiile altor politicieni locali după ce în spațiul public a apărut acea adresă a DSP Galați prin care se propunea autorităților brăilene ca în situația în care numărul de persoane infectate cu COVID 19 în cele două județe se va mări, trei spitale din Brăila să preia bolnavii cu coronavirus din cele două județe, iar ceilalți să fie transferați la spitalele din Galați. Excepție face Maternitatea de la Brăila, mai mare și mai bine dotată, care va prelua pacientele sănătoase din cele două județe, iar la Galați ar urma să ajungă pacientele infectate cu COVID19. 

Cătălin Boboc spune că este rușinos ce se întâmplă, ”doar pentru ca unii să pozeze în salvatori și să poarte un război fără sens! Acum e un singur război de dus, cu un virus!”.

Acesta a postat pe pagina sa de socializare un mesaj către brăilenii de bună credință, spunând că propunerea celor de la DSP Galați este una simplistă și nu are la bază considerente medicale.

”Dragi brăileni,

Cu toții trecem printr-o perioadă foarte grea, insă, sub nicio formă, nu voi permite ca acest subiect, care are legătură cu sănătatea brăilenilor, să fie exploatat politic!

Ați văzut cu toții propunerea care circulă în spațiul public, venită din partea DSP Galați către DSP Brăila. Însă, rețineți: NU S-A LUAT O DECIZIE OFICIALĂ în acest sens!

Am luat legatura cu toți managerii si directorii medicali ai spitalelor din Brăila, cu domnul președinte al Consiliului Județean, Francisk Iulian Chiriac, și vă asigur că împreună vom decide tot ce e mai bine pentru noi toți!

Le cer public domnului primar Marian Dragomir și domnului europarlamentar Mihai Tudose să lase politica deoparte în aceste momente, să lase populismul. Chiar nu este cazul în aceste momente să existe abordări găunoase!

Îmi doresc să nu fie ceea ce bănuiesc, și anume o acțiune concertată a liderilor politici din Galați și Brăila, având in vedere ca toti fac parte din același partid, căci altfel nu mi explic cum un astfel de document, care nu este decât o opinie a celor din Galați, a ajuns să stârnească această panică printre brăileni!

Îi asigur pe acesti domni, care s-au cățarat inacceptabil pe un subiect extrem de sensibil, că toate măsurile care vor fi luate îi vor avea ca principali beneficiari pe brăileni și orice măsură va avea la bază doar argumente medicale… NU POLITICE!

Nu vreau să se repete scenariul din Italia, unde interesele economice si cele politice au întârziat măsurile necesare, iar situația a degenerat, așa cum vedem cu toții!

În final, dacă sistemul sanitar va ceda, neputând face față tratării atât pacienților cu COVID-19, cât și celor necontaminați, răspunde domnul primar Dragomir pentru urmări?” a scris prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc pe pagina sa de facebook.

Astăzi, la ora 10.00, la Prefectura Brăila, va avea loc o întâlnire cu reprezentanții prefecturii, ai DSP Brăila, managerii spitalelor din Brăila, la care vor participa și primarul și președintele CJ Brăila, în urma căreia se va formula un punct de vedere la adresa trimisă de DSP Galați.