Banca Naţională a României va lansa începând cu data de 5 decembrie 2022, în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 140 de ani de la înființarea Bursei de Valori București.

Aversul monedei prezintă sediul actual al Bursei de Valori București, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2022”.

Reversul monedei prezintă o imagine de epocă a sediului vechi al Bursei de Valori București și inscripțiile „BURSA DE VALORI BUCURESTI” și „140 ANI”.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 450,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 140 de ani de la înființarea Bursei de Valori București au putere circulatorie pe teritoriul României.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de certificate de autenticitate ale emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Imagine

 

 

Articolul precedentPNL vrea comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare – SURSE. Coaliția, amenințată de un nou scandal
Articolul următorCutremur cu epicentrul în Câmpia Bărăganului