Blocul G8 din cartierul gălăţean Micro 18 a fost modernizat cu fonduri europene, lucrările pentru creșterea performanței energetice a imobilului fiind finalizate săptămâna trecută.

În cadrul proiectului s-au realizat următoarele lucrări principale: anveloparea imobilului, termohidroizolarea terasei, înlocuirea tâmplăriei cu profile PVC şi înlocuirea liftului. Cele 41 de apartamente ale blocului vor beneficia de: îmbunătăţirea condițiilor de igienă și confort termic, reducerea pierderilor de căldură şi reducerea costurilor de întreținere.

Valoarea totală a proiectului a fost de 920.473,46 lei, din care valoarea contribuției din Fondul European de Dezvoltare Regională s-a ridicat la 552.284,07 lei.

Primăria Galați este pe primul loc în Regiunea Sud-Est la proiectele depuse pentru creșterea performanței energetice a blocurilor. Pe lângă G8, se modernizează blocul G1, din Asociația nr. 388, unde lucrările sunt în valoare de 870.894,21 lei. În acelaşi timp, municipalitatea a depus cereri de finanțare europeană pentru alte 20 blocuri, proiecte în valoare totală de 24,8 milioane de lei.

Articolul precedentFemeie lovită de o autoutilitară la Piscu, într-un accident rutier
Articolul următorAmator de GPS-uri din maşinile altora, prins de poliţie