Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că miercuri au fost raportate puţin peste 9.000 de cazuri noi de COVID-19, cu câteva sute de cazuri mai puţin decât în miercurea precedentă. „Dacă aceste cifre se vor confirma, la începutul săptămânii vitoare probabil că vom putea să discutăm despre stabilizarea creşterii numărului de cazuri în acest al şaselea val pandemic”, a afirmat el.

„Ieri am avut peste 11.000 de cazuri, dar comparativ cu săptămâna precedentă, în aceeaşi zi de marţi, au fost cu câteva sute de cazuri mai puţin. Astăzi avem puţin peste 9.000 de cazuri, din nou cu câteva sute de cazuri mai puţin decât în miercurea precedentă şi, dacă aceste cifre se vor confirma, la începutul săptămânii vitoare probabil că vom putea să discutăm despre stabilizarea creşterii numărului de cazuri în acest al şaselea val pandemic. Lucrul ăsta însă nu ne poate lăsa fără reacţie, trebuie să continuăm să dezvoltăm asistenţa medicală ambulatorie, să asigurăm antivirale pacienţilor în ambulatoriu şi în spital, facem acest lucru, refacem stocurile de antivirale care deja s-au utilizat şi avem grijă să monitorizăm strict capacitatea de spitalizare, inclusiv în secţiile de Terapie Intensivă, care în momentul de faţă este de circa 17% la nivelul spitalizării covid şi 15% la nivelul paturilor de TI din totalul de paturi disponibile pentur pacienţii infectaţi Covid”, a explicat Rafila, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

El a explicat că trebuie respectate măsurile de precauţie individuală: utilizarea măştii, evitarea aglomeraţiei atunci când se poate.

 

 

Sursa: Libertatea Zilei