Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea efectuează cercetări cu privire la un bărbat care a fost depistat, în trafic, conducând un autovehicul neînmatriculat şi asupra căruia a fost găsită o bancnotă de 100 de dolari americani, care s-a dovedit a fi falsă.

Miercuri, 16 decembrie a.c., în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, B.R., cu cetăţenie bulgară şi Republica Moldova, în vârstă de 33 de ani, conducând un autoturism marca Nissan, înmatriculat în Franţa. La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autovehiculul în cauză, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că autoturismul marca Nissan este radiat din circulaţie de autorităţile din Franţa începând cu data de 16.12.2020.

Totodată, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra bărbatului, în urmă căruia au descoperit, ascunsă în portofelul acestuia o bancnotă de 100 de dolari americani, care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale uneia autentice, fiind falsă.

Cu privire la cele constatate, B.R. a declarat că a achiziţionat autoturismul în cauză în data de 15.12.2020, în schimbul sumei de 3.500 de euro şi nu avea cunoştinţă că acesta este radiat din circulaţie. Cu privire la bancnota falsă, bărbatul a declarat că a cumpărat-o de la un cetăţean vietnamez, dintr-o piaţă din Odessa, în schimbul sumei de 1600 de lei moldoveneşti şi nu a realizat că aceasta este falsă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi punerea în circulaţie de valori falsificate, sub aspectul deţinerii, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Imagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentFără concerte și petreceri în noaptea de revelion
Articolul următorBilanț coronavirus 17 decembrie: 5.697 de cazuri noi și 107 decese