Consiliul Judeţean Galaţi, prin intermediul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului, va popula Balta Bazei de agrement cu specific pescăresc Zătun cu peste 3,6 tone de caras. Valoarea totală a investiţiei este de 31.200 lei, acţiunea de populare desfăşurându-se timp de trei zile.

Balta Zătun va fi închisă pentru pescuit până pe 4 aprilie, deoarece specialiştii recomandă o perioadă de adaptare a peştelui la noile condiţii de habitat. Ultima populare a bălţii Zătun a avut loc în octombrie 2020.

„De câţiva ani, populăm balta Zătun de cel puţin două ori pe an. În 2020, s-au adus 6 tone de caras şi crap, iar acum, de astăzi (luni n.r.) şi până miercuri, balta Zătun va fi populată cu alte câteva tone de caras’, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Baza cu specific pescăresc Zătun, care are 27 de hectare de luciu de apă, este unul dintre puţinele locuri de agrement din apropierea municipiului Galaţi şi este vizitată anual de zeci de mii de persoane. Tariful pentru o zi de pescuit este de 60 lei și dispune de 17 căsuţe, 45 de pontoane, şase refugii amenajate în stil tradiţional, 23 de grătare, 15 mese şi 40 de bănci în aer liber, foişoare de observare a faunei şi florei, o zonă de popas pentru relaxare în aer liber prevăzută cu umbrele din stuf, şezlonguri din lemn şi măsuţe, o zonă de plajă şi locuri de joacă.

Sursa: Realitatea de Galati