Balta Zătun a fost populată cu trei tone de peşte

Balta Zătun a fost populată, luni, cu trei tone de peşte, valoarea totală a investiţiei fiind de aproape 40.000 de lei, se arată într-o informare a Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi.

În lac au ajuns trei tone de crap românesc, cumpărat de la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit şi Acvacultură Galaţi. Greutatea medie a peştilor este de aproximativ un kilogram. Crapul a fost achiziţionat la preţul de 13,08 lei pe kilogram (TVA inclus), astfel că valoarea achiziţiei s-a ridicat la 39.240 de lei. Balta Zătun va fi închisă pentru pescuit până la sfârşitul lunii octombrie, deoarece specialiştii au recomandat o perioadă de adaptare a peştelui la noile condiţii de habitat.

Ultima populare a bălţii Zătun a avut loc în martie 2019, când au fost aduse o tonă de crap şi peste două tone de caras. Conform comunicatului CJ Galaţi, lacul beneficiază de cel puţin două populări pe an. Acţiunile sunt realizate prin intermediul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Galaţi.

Balta Zătun, una puţinele baze de agrement şi pescuit recreativ din judeţul Galaţi, are 27 de hectare de luciu de apă. Baza a fost reabilitată cu bani europeni, în urmă cu trei ani. Tariful pentru o zi de pescuit este de 60 de lei, iar pescarii pot pleca acasă cu maxim patru kilograme de peşte. Cei ce vin doar pentru agrement plătesc taxă de intrare şi, opţional, pentru închirierea şezlongurilor sau a căsuţelor.