Autoturism înmatriculat în Franţa, cu documente false de inspecţie tehnică

Un autoturism înmatriculat în Franţa a fost depistat cu documente false de inspecţie tehnică periodică, la Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier.

Poliţiştii de frontieră gălăţeni au controlat, la sfârşitul săptămânii trecute, un autoturism marca Volvo, înmatriculat în Franța. La volanul maşinii se afla un bărbat în vârstă de 40 de ani, de cetăţenie română. Acesta le-a prezentat oamenilor legii, în timpul formalităţilor necesare trecerii frontierei, şi un document care atesta efectuarea inspecţiei tehnice periodice.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea actului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare. În urma acestora, s-a constatat că documentul prezentat la control nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Bărbatul a declarat că a achiziționat recent autoturismul și că nu ştia că documentul respectiv ar fi fost fals. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Articolul precedentSergiu Stancu a renunţat la Grecia pentru a veni să antreneze la Galaţi
Articolul următorCET Galaţi este singurul producător de energie care poate funcţiona în caz de criză a gazelor