Primele două autobuze hibrid, din lotul de 20 achiziționate de Primărie, au ajuns, luni, la Galați. 

„Pentru prima dată, gălățenii vor circula cu autobuze hibrid noi. Continuăm astfel abordarea ecologică și modernizăm transportul public în comun, iar astăzi avem, iată, la Galați, primele două autobuze din lotul de 20, restul urmând să ajungă în următoarele luni. Mereu am susținut achiziția doar de mijloace noi și moderne pentru a asigura un transport civilizat și, deși acest lucru presupune un efort financiar consistent, vorbim despre investiții pe termen lung în folosul gălățenilor, al nostru, al tuturor. Mai mult, un transport public curat însemnă un oraș curat”, spune Ionuț Florin Pucheanu, primarul municipiului Galați.
Noile autobuze model Urbino 12 Hibrid au 12 metri lungime, sunt prevăzute cu trei uși, au o capacitate de transport de minim 90 călători, scaune confortabile, podeaua coborâtă, rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități, spațiu rezervat pentru aceste persoane, prevăzut cu centură de siguranță, instalații de aer condiționat și încălzire, camere video, sistem GPS, echipamente audio-video pentru informarea călătorilor, instalații pentru echipamentele de e-ticketing.
Autobuzele sunt prevăzute cu motor diesel Euro VI cu un consum redus de combustibil, iar pentru alimentarea motorului electric se va utiliza un sistem de stocare a energiei electrice, tehnologie ce va permite încărcarea acumulatorilor în timpul mersului. Cele două autobuze hibrid vor intra în circulație imediat ce se vor încheia formalitățile de înmatriculare, iar până la sfârșitul lunii iulie a acestui an furnizorul va trebui să livreze întregul lot.

Autobuzele au o garanție de trei ani, valoarea contractului pentru achiziția celor 20 de mijloace de transport în comun fiind de 33.600.000 lei fără TVA.

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL | Fostul președinte al CJ Constanța rupe tăcerea – Interviu exclusiv din închisoare cu Nicușor Constantinescu
Articolul următorDetaco Ltd., cel mai mare acționar Romprest, cere înlăturarea celor care se erijează în reprezentanții legali ai companiei de salubrizare