Au ignorat ordinele de protecție și riscă să ajungă după gratii. Doi tineri gălățeni au încălcat prevederile legii și pot ajunge la închisoare. 

Doi bărbaţi din judeţul Galaţi, împotriva cărora se instituiseră ordine de protecție, au ignorat legea. Ambii au fost consideraţi pericole pentru familiile lor. Ei riscă să ajungă după gratii fiindcă nu au respectat interdicţiile.

În iulie acest an, un gălăţean de 32 de ani a fost obligat, printr-un ordin de protecţie solicitat de tatăl său, să nu se apropie de acesta şi de locuinţa sa la mai puţin de o sută de metri, timp de trei luni. Bărbatul nu s-a conformat şi s-a dus la casa părintească, chipurile ca să-şi ia lucruri personale de acolo. Cu această ocazie, a făcut un nou scandal. Mama sa a sunat la poliţie, un echipaj de la Secţia 1 consemnând că tânărul a încălcat ordinul de protecţie. Din acest motiv, i-a fost deschis un dosar penal.

Un alt bărbat, de 35 de ani, din Nămoloasa, nu avea voie să se apropie de soţia sa şi de locuinţa comună la mai puţin de 200 de metri. Interdicția era valabilă trei luni, timp în care individul a încălcat-o de mai multe ori. Din acest motiv, a fost reţinut de poliţuşti, urmând a fi dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Încălcarea ordinului de protecţie poate fi condamnată cu închisoarea de la o lună la un an, nefiind posibilă suspendarea executării pedepsei.

Articolul precedentEchipa de volei feminin CSU Belor Galaţi a anunțat un nou transfer
Articolul următorPieton turmentat, lovit de maşină pe trecere, pe galben intermitent