145 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în cursul zilei de duminică, 14 februarie, de forțele de ordine angrenate în acţiunile pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a  infectării cu virusul Sars Cov 2.

În data de 14 februarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, de pe raza județului Galați, dar și în mijloacele de transport în comun.

În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, peste 1990 de persoane și 78 de societăți comerciale.

Totodată, polițiștii au controlat 124 de locații (restaurante/terase, parcuri/locuri de joacă, etc), precum și 213 mijloace de transport persoane.

Au fost aplicate 145 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 17 650 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cu COVID – 19.

Intervențiile în sistem integrat vor continua și în perioada următoare, principalul obiectiv al acestora reprezentându-l siguranța cetățenilor.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentDosare penale pentru tăieri ilegale de arbori și furt de material lemnos
Articolul următorIPJ Galați recrutează candidați pentru concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale MAI