dav

Au dat jos lozinca „Trăiască PCR” de pe un bloc din Țiglina III. Acțiunea a fost organizată de membrii Comunității Curățăm Galațiul

Lozinca „Trăiască PCR”, de pe strada Gheorghe Asachi, Tiglina 3, a fost astăzi îndepărtată de pe faţada blocului (unde se afla din 1965) de către Dumitru Marian şi Neculai Pleşa, membri ai Comunităţii Curăţăm Galaţiul.

Montată în 1965, odată cu terminarea blocului A12, relicva comunistă a pierdut între timp doar litera P, căzută la o furtună.

Convinsă că simbolurile şi mesajele comuniste nu au ce căuta în oraşul Galaţi, Comunitatea Curăţăm Galaţiul a făcut ceea ce autorităţile nu au făcut în 30 de ani.

„Cu permisiunea administraţiei blocului şi cu ajutorul locatarilor, am îndepărtat mesajul comunist de pe faţada imobilului. Facem apel la gălăţeni ca, în cazul în care au cunoştinţă despre alte mesaje sau simboluri similare, să ni le semnaleze, pentru a le îndepărta. Înţelegem că autorităţile sunt prea ocupate cu întreţinerea bordurilor, aşa că suntem noi dispuşi să dăm o mână de ajutor”, se arată în comunicat de presă remis redacţiei.

Articolul precedentTrei tone de peşte pentru amatorii de pescuit la Balta Zătun
Articolul următorGălățenii, îndemnați să stingă lumina sâmbătă, în Ora Pământului