Arme și muniție, televizoare și bijuterii au fost depistate de poliţiştii de frontieră și vameșii gălățeni, iar apoi confiscate. 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea, împreună cu lucrătorii vamali, au depistat doi bărbaţi, unul la volanul unui Mercedes, iar celălalt pasager într-un autoturism Ford, care încercau să iasă din ţară având asupra lor câte o armă. Totodată, în Ford au mai fost descoperite sute de grame de bijuterii, ceasuri şi televizoare diferite mărci, fără documente de provenienţă.

Un șofer cu arma ascunsă

În Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat, pentru trecerea frontierei, un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi a R. Moldova, P.C., în vârstă de 30 de ani. Acesta conducea un autoturism Mercedes.
„Echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit ascunse şi nedeclarate într-o geantă de voiaj, o armă marca MAC-C9043, de calibru 7,65 mm, un încărcător aferent şi 16 cartuşe, de calibru 7,65 mm”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Pasager periculos și plin de aur

Tot în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea s-a prezentat şi cetăţeanul moldovean B.R., în vârstă de 31 de ani, care era pasager într-un autoturism marca Ford. Bărbatul era însoţit de două persoane, un cetăţean moldovean şi unul bulgar.

„În baza unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei în cauză. Au fost descoperite ascunse în buzunarul interior al hainei cu care era îmbrăcat bărbatul, o armă marca Walther, model PP, de calibru 7,65 mm, 108 cartuşe, calibru 7,65 mm, inscripţionate Sellier&Bellot, un încărcător aferent, precum şi un toc pistol din pânză, marca Dasta”, menţionează poliţiştii de frontieră.

De asemenea, în urma controlului amănunţit efectuat asupra autoturismului, s-au descoperit şi 65 grame de bijuterii din metal galben, 300 grame de bijuterii din metal alb, şapte ceasuri de mână de diferite mărci. Au fost găsite şi două televizoare, de diferite mărci, fără documente de provenienţă. 

În ambele cazuri armele, cartuşele şi celelalte bunuri au fost ridicate de către lucrătorii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase-I.P.J. Galaţi.

Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. La finalizarea cercetărilor, vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Articolul precedentRămas fără carnet pentru că a mers cu 174 km/h
Articolul următorContractul Colectiv de Muncă din ArcelorMittal Galați prevede salarii mai mari