Tatăl bebelușului din Ghidigeni, care, acum o lună, a ajuns la spital, în stare foarte gravă, cu leziuni craniene, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Tatăl micuțului, în vârstă de 24 de ani, a declarat că l-a lovit pe bebeluș în somn, din greșeală. Polițiștii și procurorii din Galați au ajuns însă la altă concluzie, după expertiza făcută de medicii legiști. Bărbatul este acuzat acum de tentativă de omor.

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 06.06.2021, a unui inculpat, pentru comiterea, în formă agravată, a tentativei la infracţiunea de omor, prevăzută de art. 32 alin. (1) din Codul penal raportat la art. 188 alin. (1) din Codul penal, în referire la art. 199 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 77 lit. e) din Codul penal. Din materialul probator administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut că, în perioada 07.05-09.05.2021, inculpatul a aplicat lovituri cu mijloace contondente unui membru de familie, minor, şi a cauzat un traumatism cranio-cerebral grav, cu hemoragie cerebrală – intraventriculară, interemisferic, hematom subdural bilateral, fracturi craniene biparietale şi dehiscenţă suturi coronală şi lambdoidă, leziuni care au pus în primejdie viaţa acestuia. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale”, precizează Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați.

Bebelușul a fost transferat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București, unde se află internat și acum. Copilul se află în continuare în stare foarte gravă, la București, medicii fiind rezervați în privința șanselor de supraviețuire. 

Sursa: Realitatea de Galati