Combinatul Siderurgic ArcelorMittal Galaţi va dona şi în 2018 echipamente medicale vitale Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, în cadrul unui proiect social de dotare cu echipamente de ultimă generaţie a unităţilor sanitare locale, care se ridică anual la zeci de mii de euro.

„Efortul nostru de înzestrare a Spitalului Judeţean cu echipamente medicale este unul multi-anual. În 2018, investiţia noastră nu se va reduce şi are acelaşi scop principal – sprijinirea îmbunătăţirii calităţii actului medical”, a declarat Bogdan Grecu, noul director general al ArcelorMittal Galaţi.

În 2017, compania a donat spitalului monitoare de funcţii vitale, echipamente de ridicare a pacienţilor netransportabili, tărgi hidraulice, aparate ECG, mese de instrumentar cu reglaje hidraulice pe înălţime, seturi de microchirurgie pentru secţia de arşi, motoare chirurgicale pentru operaţii ortopedice şi numeroase elemente de mobilier medical de specialitate.

Sumele investite în sistemul sanitar din Galaţi se ridică la zeci de mii de euro anual

„Aceste echipamente îmbunătăţesc nu doar calitatea actului medical (trusele de microchirurgie), acurateţea datelor privind pacienţii aflaţi sub supraveghere (monitoarele de funcţii vitale), ci şi condiţiile de spitalizare pentru pacienţi şi pe cele de lucru pentru personalul medical. De aceste echipamente medicale au beneficiat secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă, Chirurgie Plastică şi Reparatorie, Neurochirurgie, Ortopedie precum şi Unitatea de Primire Urgenţe”, se arată într-un comunicat al ArcelorMittal Galaţi.

De asemenea, în 2017, ArcelorMittal Galaţi a contribuit la efortul comunităţii de a dota Maternitatea „Buna Vestire”, prin achiziţionarea a două incubatoare moderne pentru nou-născuţii prematur. În acelaşi timp, în 2016, ArcelorMittal Galaţi a oferit un echipament de anestezie pentru Spitalul CFR Galaţi.

Deşi oficialii Combinatului Siderurgic nu făcut publice niciodată sumele investite în sistemul sanitar din Galaţi, acestea se ridică la zeci de mii de euro anual. Spre exemplu, valoarea unui set de echipamente medicale donate Spitalului Judeţean în 2015 a fost estimată la circa 70.000 de euro.

Articolul precedentOţelul Galaţi a transferat un fotbalist cu experienţă în Liga I
Articolul următorAccident rutier cu mireasa furată, în noaptea nunţii