În derbyul campionatului Diviziei A1 masculine de volei, duminică după amiază, în Sala Dinamo din Capitală, în etapa a doua a returului, s-au întâlnit liderul clasamentului înaintea acestei etape, Dinamo București, și campioana ediției trecute, CSM Arcada Galați. Meciul nu a fost lipsit de dramatismcu primele două seturi terminate în prelungiri, iar finalul a fost victoria în cinci seturi a dinamoviștilor după aproape trei ore de joc.

În primul set CSM Arcada s-au impus în prelungiri, scor 29-27. CSM Arcada a condus pe tot parcursul setului (8-5, 16-13, 21-19). Dinamo a egalat la 23, ba chiar și-a creat minge de set, salvată de echipa gălățeană. După mai multe momente în care cele două echipe au trecut pe lângă câștigarea setului, Dinamo a atacat afară, iar Malescha a închis setul cu un atac reușit al oaspeților.

Setul secund a avut o desfășurare asemănătoare, s-a încheiat cu același scor 29-27, dar pentru Dinamo. Gazdele au început mai bine și au condus 5-2, 10-7, 12-9. De la 14-13 gălățenii au trecut în avantaj, scor 16-14. Lescov, cu un blocaj, a urcat scorul la 18-16. Bala, cu doi ași, a făcut 20-17 și 23-17 pentru gălățeni. Arcada Galați a fost aproape de 0-2 la seturi, având 20-24, dar Dinamo a întors scorul și a câștigat cu 29-27.  

Setul trei a fost adjudecat de Dinamo categoric, scor 25-15, (8-4, 16-10, 21-12).

Replica formației gălățene a venit în setul patru, parțial câștigat cu 25-21. Arcada a început mai bine și a condus 6-3, după un as al lui Sobirov. Malescha și-a distanțat echipa la 10-4, după care dinamo a realizat 4 puncte la rând și a strâns scorul de pe tabela de marcaj. Avansul formației gălățene a crescut la 15-10, după un atac al lui Bala și un cartonaș roșu, primul din meci, încasat de cei de la Dinamo. Până la finalul setului CSM Arcada s-a menținut la conducere, Malescha a punctat pentru 21-18, Bala a creat prima minge de 2-2, tot căpitanul a irosit-o cu un serviciu în fileu, setul încheindu-se cu același procedeu, serviciu în fileu, dar al dinamoviștilor.

În decisiv echilibrul s-a menținut doar în debut. CSM Arcada a condus prima, scor 1-0, Dinamo a preluat inițiativa, scor 3-1, după care s-a desprins la 7-3. Avansul celor de la Dinamo a crescut până la 11-6. Cele cinci puncte avans ale gazdelor s-au menținut până aproape de final. Cei de la Dinamo au beneficiat de prima minge de meci, scor 14-8, după un cartonaș roșu încasat de formația gălățeană. Malescha a prelungit suspansul la 14-9, iar meciul s-a încheiat cu un serviciu în fileu al lui Bala.

Daniel Malescha, germanul de la CSM Arcada, a fost MVP-ul meciului cu 24 de puncte realizate. Bala a realizat 11 puncte, Sobirov 9, Smits 8, Madsen 7, Rață 5, Talpă 4, Butnaru 3, Lescov 1. Au mai jucat: Magdaș, Cristudor, Vilimanovic, Kantor – libero.

După etapa a doua din retur CSM Arcada este pe locul 3 în clasament cu 30 de puncte, cinci puncte mai puțin decât cele două echipe din față, Steaua și Dinamo, aflate acum la egalitate de puncte, dar departajate de setaveraj.

Pentru CSM Arcada urmează meciul din CEV Cup cu italienii de la Piacenza, miercuri, 25 ianuarie, de la ora ora 21.30. Pe 28 ianuarie, CSM Arcada Galați va juca pe teren propriu, în Divizia A1, cu cei de la SCM Zalău. 

Imagine

sursa foto: facebook/ dinamo bucuresti

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentVideo: Arestat preventiv pentru tâlhărie
Articolul următorCEC Bank, tot mai aproape de a revoluționa piața asigurărilor