Echipa masculină de volei CSM Arcada Galați a început și returul campionatului Divizie A1 cu o victorie. În primul meci al etapei a XII-a, prima din retur, formația gălățeană a jucat în Capitală pe terenul celor de la Olimpia Titanii București și s-a impus în minimum de seturi, scor 3-0 (25-20, 25-23, 25-21). Succesul a fost dedicat de gălățeni centrului Julian Bissette, grav accidentat la antrenamentul de dinaintea partidei.

După 25-20 în primul set campionii s-au impus cu 25-23 în al doilea parțial, în timp ce victoria a fost asigurată de formația gălățeană în urma setului trei câștigat cu scorul 25-21. Victoria de pe terenul ”titanilor” este a 12-a pentru formația campioană a României, iar în clasament gruparea gălățeană conduce cu 33 de puncte din 12 jocuri, patru puncte și un joc în plus față de echipa de pe locul 2, Dinamo București.

Gălățenii nu l-au avut în teren pe Vasile Talpă, care a suferit o entorsă la glezna piciorului stâng în timpul meciului cu Dinamo, de duminică, din prima manșă a sferturilor de finală a Cupei României. El a fost prezent doar în tribune la București, pentru că are piciorul imobilizat într-o orteză. Vestea bună este revenirea în echipă a lui Tudor Magdaș. El a și jucat în ultimele puncte ale meciului, aceasta fiind prima lui apariție pe teren după accidentarea teribilă suferită la gleznă în timpul Supercupei României, cu Dinamo, la 1 octombrie 2021.

Pentru CSM Arcada urmează cele două jocuri din faza optimilor de finală din Cupa CEV cu germanii de la United Volleys Frankfurt. Jocurile sunt programate să se dispute la Sala Sporturilor Dunărea marți și joi, 18 și 20 ianuarie.

foto: doarvolei.ro

Sursa: Realitatea de Galati