Aproape trei milioane de lei pentru amenajarea Inelului de Rocadă. Investiția a fost aprobată în ședința de Consiliu Local, în ciuda opoziției. 

Introdus suplimentar pe ordinea de zi a şedinţei de ieri a Consiliului Local, proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reamenajarea Inelului de Rocadă a stârnit discuţii.

Cu 19 voturi favorabile din partea consilierilor PSD, UNPR, ALDE şi PMP, a fost aprobată o investiţie de peste 2,9 milioane de lei pentru reamenajarea zonei de la Inelul de Rocadă.

În insula din mijlocul intersecţiei, refăcută arhitectural şi peisagistic, va fi amplasată o columnă pe care va fi ridicată statuia Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul Galaţiului. Arealul refăcut ar putea fi botezat „Piaţa Sfântului Andrei”.

Consilierul PNL Paul Găvănescu a pus în discuție oportunitatea unui asemenea proiect, în condiţiile în care în oraş avem o serie de probleme grave: „Vorbim despre aproape 3 milioane de lei pentru o intersecţie care astăzi chiar arată decent! Reamenajarea din imagini poate că arată frumos, dar eu vă întreb de oportunitate. Ne trebuie nouă aşa ceva acum? ”, a întrebat Paul Găvănescu.

Replica a venit din partea primarului Ionuţ Pucheanu: „Cred că Galaţiul are nevoie şi de simboluri, de repere mai moderne care să poată dăinui şi peste zeci, sute de ani. Pentru că în momentul de faţă, în afară de Combinat, Faleză şi de Turnul TV, nu prea mai are repere. Dumneavoastră votaţi acum nişte cifre, nu oportunitatea! Oportunitatea o veţi vota la momentul la care proiectul va fi introdus în buget”.

La finalul discuţiilor despre proiect şi despre necesitatea lui, documentul a fost aprobat. Grupul PNL a votat împotrivă, iar consiliera independentă Simona Vreme s-a abţinut.

Articolul precedentDozatoare de apă la şcoli pentru a obţine autorizaţia sanitară
Articolul următorUn bărbat a pulverizat spray cu piper într-un autobuz oprit în staţie