Aproape 4.000 de gălăţeni au avut viroze şi pneumonii

Shot of a sad sick boy keeping his head on his mother's lap

Aproape 4.000 de gălăţeni au avut viroze şi pneumonii, conform raportării pentru ultima săptămâna a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Nu mai puţin de 3.561 de gălăţeni au fost depistaţi cu viroze respiratorii, în condiţiile în care, în săptămâna anterioară, numărul celor răciţi se ridica la 2.970. Cele mai multe dintre noile cazuri s-au înregistrat la categoria de vârstă 5-14 ani, unde au fost depistaţi 1.187 de copii bolnavi. Dintre persoanele nou diagnosticate cu viroze respiratorii, 75 au necesitat internarea.

În ceea ce priveşte pneumoniile, în ultima săptămâna de raportare a evoluţiei situaţiei epidemiologice au fost depistate 345 de noi cazuri, faţă de 279 cu o săptămână înainte. Cele mai multe dintre cazurile noi, 80 la număr, s-au înregistrat la categoria de vârstă 15-49 de ani. Dintre persoanele cu pneumonie, 111 au necesitat internarea.

În ultima săptămână de raportare nu s-a mai confirmat niciun caz nou de gripă în judeţul Galaţi. De la începutul sezonului rece, au fost înregistrate nouă cazuri de gripă, din care trei au fost mortale.

Articolul precedentA încercat să treacă granița conducând un TIR, cu documente false
Articolul următorPoliţiştii de frontieră gălăţeni cercetează doi bărbați prinşi cu documente false