Consiliul Județean Galați a finalizat procedurile de achiziție publică pentru dotarea noului Ambulatoriu de Specialitate de la Spitalul de Pneumoftiziologie Galați cu aparatură și mobilier medical, inclusiv cu un computer tomograf. Ambulatoriul de Specialitate al unității medicale este în plin proces de modernizare, extindere și dotare cu aparatură medicală.

“Vechiul Ambulatoriu al Spitalului de Pneumoftiziologie a fost consolidat, reabilitat şi extins pe orizontală şi pe verticală. Noul spațiu al Ambulatoriului este de patru ori mai mare și va avea circuite medicale separate pentru copii și adulți. Totul în cadrul unei investiții cu fonduri europene de aproximativ 10 milioane de lei. O treime din această investiție a fost folosită pentru achiziționarea a zeci de echipamente medicale, inclusiv un computer tomograf modern, cu o valoare de aproximativ 1,5 milioane de lei, dotat cu tehnologie de ultimă generație pentru reducerea dozelor de iradiere, analiza nodulilor pulmonari și reconstrucția 3D a diferitelor părți anatomice. De asemenea, a fost achiziționat și un aparat performant de radiologie post grafie și scopie, extrem de necesar pentru investigațiile pulmonare. Lucrările la noul ambulatoriu sunt avansate, astfel că echipamentele medicale achiziționate vor putea fi montate imediat ce vor fi aduse la Galați”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

S-au achiziționat un computer tomograf, o instalație de roentgendiagnostic post grafie și scopie, aparate de oxigenoterapie, negatoscoape cu ajustarea intensității luminoase, nebulizatoare, defibrilatoare, spirometru portabil, electrocardiograf cu 12 canale, ecograf doppler portabil, aparat automat de developat filme, aspirator de secreții, cântar cu taliometru, lămpi UV și mobilierul medical necesar (bănci sală de așteptare, dulapuri pentru instrumentarul medical, mese, scaun de recoltare sânge și frigidere).

Valoarea echipamentelor medicale achiziționate este de 2.908.717 lei.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentExpoziție foto-documentară „Tranziția către comunism. 23 august 1944 – 30 decembrie 1947 la Galați”
Articolul următorRăcire semnificativă a vremii. Prognoza pe două săptămâni