Consiliului Judeţean Galaţi a fost achiziţionat din fonduri proprii un echipament de radiologie cu grafie si scopie, în valoare de 1.499.400 de lei (TVA inclus).

“Spitalul de Boli Infecțioase este unitate medicală suport Covid, astfel că acest aparat performant de radiologie va fi folosit pentru investigarea, diagnosticarea şi monitorizarea tratamentului pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. Noul aparat de radiologie este dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, ceea ce înseamnă că acurateţea imaginilor va fi mult mai mare. Mai mult, gradul de iradiere este mult redus. De asemenea, imaginile obţinute pot fi analizate de către medici şi în format digital. În plus, creşte şi gradul de confort al pacienţilor în timpul examinării, dispozitivul fiind dotat cu braţe ajustabile şi masă reglabilă”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Aparatul a fost deja montat și se așteptată autorizaţia de funcţionare de la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare.

Sursa: Realitatea de Galati