În zonele vizate de avertizarea Cod portocaliu de caniculă, maximele se vor situa, miercuri, în general între 33 și 37 de grade Celsius.

În zonele vizate de avertizarea Cod portocaliu de caniculă, maximele se vor situa, miercuri, în general între 33 și 37 de grade Celsius.

Noi avertizări Cod portocaliu și Cod galben de caniculă au fost emise miercuri, 19 iunie, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Atenționările sunt valabile în aproape toată țara, pe parcursul acestei zile, dar și joi, 20 iunie.

Conform ANM, se află sub Cod portocaliu de caniculă, miercuri, 19 iunie, municipiul București și următoarele județe: Ilfov, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Gorj, Teleorman, Olt și Dolj.

Sunt așteptate temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade Celsius. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

De asemenea, potrivit meteorologilor, în Capitală și în județele enumerate noaptea de miercuri spre joi va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius.

Totodată, ANM a emis o avertizare Cod galben de caniculă valabilă în restul țării, mai puțin jumătatea de est a județelor Tulcea și Constanța.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade Celsius și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități. Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius.

Cod portocaliu și Cod galben de caniculă, pe parcursul zilei de joi

O altă avertizare Cod portocaliu de caniculă a fost emisă de ANM pentru ziua de joi, 20 iunie. Sunt vizate Capitala și următoarele județe: Ilfov, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Gorj, Teleorman, Olt și Dolj.

Vor fi înregistrate temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 34 și 38 de grade Celsius, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius.

Articolul precedentReclama la țigări electronice, vape-uri și dispozitive cu tutun încălzit a fost interzisă
Articolul următorRomânii cu boli rare vor beneficia de un program dedicat lor