Angajaţii din Galaţi au primit prime de Paşte modeste

Angajaţii din Galaţi au primit prime de Paşte destul de modeste, excepţie făcând salariaţii unităţilor ale căror activităţi sunt legate de Dunăre.

Practic, primele pe care marile companii gălăţene le-au dat angajaţilor de Paşte au variat de la zero până la aproape 1.000 de lei net de persoană. Acestea au fost acordate fie în bani, fie în tichete-cadou, fie într-o combinaţie a celor două.

Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) a avut cel mai consistent iepuraş de Paşte. Fiecare angajat al regiei a primit câte o primă în valoare de 500 de lei net şi un cadou de 150 de lei net. În plus, pentru fiecare copil al salariaţilor AFDJ s-a acordat câte un cadou de 150 de lei.

Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) le-a oferit angajaţilor o primă de 300 de lei brut. Aceeaşi sumă, 300 de lei brut, au primit-o şi salariaţii Combinatului Siderurgic. Şantierul Naval Damen le-a plătit salariaţilor câte o primă reprezentând 25 la sută din valoarea salariului tarifar de încadrare, la care s-a adăugat câte un cadou de 60 de lei.

Cadouri în valoare de 300 de lei au primit şi salariaţii Transurb. Poşta Română le-a oferit angajaţilor săi câte 100 de lei net. În schimb, Calorgal nu le-a dat salariaţilor niciun leu în plus de Paşte. Iar la Menarom, deşi contractul colectiv de muncă prevede o primă de Paşte de 250 de lei, nu s-a plătit încă nici prima de la Crăciunul trecut.