Ancheta internă a poliţiştilor care au ignorat o fată în nevoie, suspendată. Se aşteaptă finalizarea anchetei penală în acest caz. 

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi a decis suspendarea cercetării disciplinare faţă de cei doi poliţişti implicaţi în cazul fetei de 14 ani găsită de gălăţeni, plină de sânge, pe stradă. Potrivit expertizei medico-legale, acesteia i-a fost pusă viaţa în pericol.
„La data de 6 august a.c., Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a fost sesizat printr-un denunţ făcut de Asociaţia Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, de către cei doi agenţi de poliţie, cercetaţi disciplinar pentru modul în care au acţionat în speţa cu minora, de 14 ani”, ne-a declarat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Pe timpul anchetei penale, cercetarea disciplinară de la nivelul IPJ Galaţi este suspendată. „Având în vedere acest fapt, conform art. 60 alin. (2)/Legea 360/2002 privind Statutul Poliţistului, raportat la art. 16 alin. (1) din Hotărârea Nr. 725/2015, cercetarea disciplinară a celor doi agenţi de poliţie se suspendă de la data sesizării organelor de urmărire penală, până la data soluţionării definitive a cauzei”, a conchis Gabriela Costin.

Până la finalul anchetei penale şi, eventual, până când va fi terminată şi cercetarea disciplinară, cei doi agenţi sunt puşi la dispoziţia unităţii, potrivit legii. Asta înseamnă că vor patrula, dar fără să folosească autospeciala de poliţie.

Articolul precedentDoi adulţi şi un copil de şase ani, răniţi într-un accident rutier
Articolul următorLovită pe trecerea de pietoni, în plin centrul Galaţiului