Ambulatoriul Spitalului de Urgenţă va fi modernizat cu bani europeni. Proiectul de 12 milioane de lei va fi dus la bun sfârşit în 2022. 

Consiliul Judeţean Galaţi a lansat, ieri, un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Proiectul are un buget total de aproximativ 12 milioane de lei şi urmează să fie implementat până pe 28 februarie 2022. Cu aceţi bani se va extinde şi moderniza Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Clinic de Urgenţă.

Actuala clădire a ambulatoriului va fi reabilitată, modernizată şi extinsă pe orizontală cu un corp P+3. În plus, se vor face dotări importante cu aparatură medicală.

Echipamente moderne pentru servicii medicale mai eficiente

Vor fi cumpărate echipamente ca topograf cornean şi ecograf ocular (oftalmologie), ecograf 3D-4D, masă ginecologică şi videocolposcop (ginecologie). Neurologia va beneficia de un electroencefalograf computerizat.

Se vor mai achiziţiona un cântar cu taliometru şi electrocardiograf (diabet), sistem complet videoendoscopie (gastroenterologie). Cardiologia va primi un electrocardiograf şi ecograf portabil, un oscilometru Doppler pentru pacienţi cu arteriopatie, sistem determinare INR. Urologia va avea o trusă NLP (urologie), imagistica medicală, ecograf cu două sonde şi negatoscop. Cabinetele de ORL vor primi audiometru şi aparat de screening auditiv.
Numai valoarea echipamentelor noi din acest proiect va fi de peste 2,5 milioane lei, ceea ce, potrivit preşedintelui CJ Galaţi, Costel Fotea – ridică valoarea aparaturii medicale achiziţionate în perioada 2019-2020 pentru toate spitalele gălăţene la peste 80 de milioane de lei.
Conform managerului spitalului, Valentina-Alina Dobrea, ambulatoriul Judeţeanului gălăţean există, în forma actuală, din 1974. Media anuală a pacienţilor este de peste 102.000 de persoane.
Lucrările proiectului vor include şi reabilitarea fostelor cabinete ale medicilor de familie, iar pe toată durata proiectului, activitatea din ambulatoriu nu va nici întreruptă, nici îngreunată, a încheiat Costel Fotea.