Ambulatoriul Spitalului de Copii va fi modernizat cu bani europeni

Ambulatoriul Spitalului de Copii din Galaţi va fi modernizat cu bani europeni, finanţarea aprobată fiind de circa 10,7 milioane de lei.

Astfel, spitalul gălăţean va deveni singura unitate medicală din regiune care va putea oferi servicii de diagnosticare și tratament în oncologie pediatrică. Trebuie menţionat faptul că nu mai puţin de 300 de copii ajung anual la unitatea sanitară din Galaţi cu acest tip de afecțiune.

Obiectivul proiectului constă în modernizarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați. Contractul a fost semnat, săptămâna aceasta, de primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminița Mihailov.

La finalizarea investiției, în cadrul noului corp de clădire al ambulatoriului, vor funcționa, printre altele, cabinete de: dermatologie, stomatologie, endocrinologie, chirurgie plastică, imagistică, analize de laborator, psihologie, neurologie, alergologie, pneumologie, hematologie, oncologie, oftalmologie. În paralel, sunt prevăzute lucrări de igienizare a cabinetelor existente, reparații locale, refacerea finisajelor, amenajarea unor grupuri sanitare pentru pacienți.

Valoarea totală a proiectului este de 15.612.023,06 lei (cu TVA), din care valoarea eligibilă este de 10.699.821,81 lei (cu TVA). Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni de la semnarea contractului de finanțare, din care durata estimată pentru execuția lucrărilor este de 18 luni.

Articolul precedentPrins la volan băut şi fără să aibă permis, acesta fiind suspendat
Articolul următorDocumente false descoperite la frontiera gălăţeană