Studiul de fezabilitate privind modernizarea, extinderea şi dotarea Ambulatoriului Integrat de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Sf. Ioan Galaţi şi principalii indicatorii tehnico-economici ai investiţiei au fost aprobaţi, marţi, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local.

În total, este vorba de lucrări de circa 14,4 milioane de lei (3,1 milioane de euro), finanţarea urmând să fie asigurată de la bugetul local şi din fondurile europene puse la dispoziţie prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Proiectul vizează reconfigurarea din temelii a spaţiilor unităţii medicale, sistemul de utilităţi, spaţiile tehnice, dar şi dotarea cu echipamente specifice a laboratoarelor şi cabinetelor medicale. Practic, se va realiza un nou corp de clădire, care va fi legat printr-o pasarelă de actualul spital. În ceea ce priveşte viitoarele dotări, proiectul prevede aparatură medicală de ultimă oră pentru compartimentele de Imagistică şi  Imunohistochimie.

Unul din cele şase spitale de copii din ţară

„Spitalul de Copii are nevoie urgentă de lucrări de extindere şi modernizare. Atât Urgenţa, cât şi Ambulatoriul sunt subdimensionate şi au nevoie de dotări noi, pentru a fi aduse la standarde normale. Este singurul spital de copii din regiune, iar sănătatea copiilor trebuie pusă mai presus de orice”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. În România, nu sunt decât şase spitale clinice şi de urgenţă pentru copii, la Bucureşti – două, Iaşi, Timişoara, Cluj şi Galaţi.

Tot în cadrul modernizării, spațiile exterioare adiacente spitalului vor fi amenajate cu zone de așteptare în aer liber şi jardiniere, se vor reface terasele și treptele de acces, rampele pentru persoanele cu dizabilități, se vor reface trotuarele, aleile și parcajele adiacente şi vor fi reabilitate rețelele sanitare și de utilități. Durata de realizare a investiţiei va fi de 24 de luni de la începerea lucrărilor.

Articolul precedentUPDATE: Bătaie în plină stradă din cauza unei programări la tuns
Articolul următorReţele de apă şi canalizare de 22 milioane de euro, în judeţul Galaţi