Al 15-lea caz de gripă confirmat la Galaţi în acest sezon rece

Al 15-lea caz de gripă în acest sezon rece a fost confirmat la Galaţi, în cursul zilei de astăzi, printr-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Bolnava este o femeie în vârstă de 44 de ani, care a fost diagnosticată cu virus gripal de tip A şi, conform medicilor, nu fusese vaccinată antigripal. Pacienta nu este internată în spital, starea sa nefiiind foarte gravă, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Din cei 15 gălăţeni diagnosticaţi cu virus gripal în această iarnă, cinci şi-au pierdut viaţa. Este vorba despre doi bărbaţi, în vârstă de 53 de ani, respectiv, 68 de ani, şi de trei femei, de 51, 58, respectiv, 62 de ani. Bărbatul de 68 de ani şi femeia de 62 de ani au fost diagnosticaţi cu AH3, ceilalţi având AH1. Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, toţi cei cinci pacienţi decedaţi aveau şi alte afecţiuni cronice.

În acelaşi timp, DSP Galaţi a anunţat că Ministerul Sănătăţii a trimis la Galaţi 480 de noi doze de vaccin antigripal. Galaţiul a solicitat ministerului 1.300 de doze de vaccin în plus faţă de cele 36.420 trimise la începutul campaniei de imunizare.

Articolul precedentCopil de trei ani, lovit de o maşină, în comuna Lieşti
Articolul următorŞase case din Iveşti, debranşate de la curent cu ajutorul poliţiştilor