AFDJ Galaţi vrea să îşi cumpere două nave de dragaj. Procedura de achiziţie va demara probabil până la sfârşitul acestei luni. 

Finanţarea pentru cele două nave, 15 milioane de euro, va fi asigurată în totalitate de la bugetul de stat.

Directorul general al AFDJ, Dorian Dumitru, a declarat, într-o conferinţă de presă, că achiziţia celor două nave va fi aprobată, în cursul acestei săptămâni, în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor.

„Termenul de execuţie este de 22 luni de la semnarea contractului şi vrem ca anul acesta să avem contractul încheiat.  Achiziţia sperăm sa o trimitem la ANAF şi să o validăm în vederea publicării pe SEAP, în cursul lunii iulie. Cel puţin 5-6 luni durează o achiziţie publică”, a spus directorul general al AFDJ.

Cele două nave de dragaj vor asigura independenţa companiei de terţi

Cele două nave de dragaj sunt foarte importante pentru regia autonomă gălăţeană, pentru că, la ora actuală, execută dragaj cu terţi, potrivit lui Dorian Dumitru.

„Bulgarii deocamdată nu lucrează pe sectorul lor, dar urmează să lucreze, au şi ei prognozat un volum de 250.000 de metri cubi. Noi lucrăm acum cu o dragă absorbant-refulantă (rapid dredger) a unei firme din Olanda, care draghează la Cochirleni, în amonte de Cernavodă. După ce termină la noi, cred că în maximum o săptămână, zece zile, va începe şi dragajul la bulgari, în zona Belene”, a mai spus şeful AFDJ.

Dragele proprii i-ar permite AFDJ să intervină mai rapid

„Suntem criticaţi de transportatori şi înţelegem dorinţa lor de a naviga pe Dunăre şi de a nu mai folosi ruta ocolitoare. Atunci când, din motive hidrologice, nu se asigură adâncimi pe Dunăre între 300 şi 346, transportatorii trebuie să facă o rută ocolitoare de 110 km în amonte şi 110 km în aval.  Având utilajele noastre, având şi fondurile necesare pentru asigurarea dragajului, avem combustibil, avem personal, începem dragajul din timp şi credem că putem să asigurăm condiţii de navigaţie ”, a continuat Dorian Dumitru.

 

Articolul precedentMoldovean beat, prins după ce a trecut Prutul înot
Articolul următorAvea permis de conducere, dar nu şi pentru a-şi tracta rulota