Afaceri germane din vestul ţării ar putea fi relocate în zona Galaţiului

Unele afaceri germane din vestul ţării ar putea fi relocate în zona Galaţiului, a reieşit din discuţiile purtate, luni, de ambsadorul Germaniei cu oficialităţile locale.

Principalul scop al celei de-a doua vizite efectuate la Galați de ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt, a fost prospectarea posibilităților de colaborare economică, prin atragerea unor investiții germane în orașul de la Dunăre. Ca şi la prima vizită, în primăvara lui 2018, discuţiile au adus în prim plan lipsa infrastructurii rutiere, considerată principala piedică în atragerea investiţiilor.

Ambasadorul Germaniei s-a întâlnit cu prefectul Dorin Otrocol, primarul Ionuț Pucheanu şi vicepreședintele CJ, Florin Gasparotti. „Economia germană este bine reprezentată în România, în partea de vest a ţării. Acolo este deja o concurență foarte mare și în același timp este deficit de forță de muncă. De aceea, este bine să ne reorientăm, de pildă spre oraşele din est”, a spus ambasadorul, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ambasadorul Republicii Federale Germania în România a mai vizitat colegiile naționale „Vasile Alecsandri” și „Alexandru Ioan Cuza”, precum şi Universitatea „Dunărea de Jos”. Ulterior, ambasadorul a depus coroane de flori la mormintele militarilor germani și români din Cimitirul „Eternitatea”.

Articolul precedentTutun aromatizat, ascuns în portbagajul unui autoturism bulgăresc
Articolul următorA picat o reţea care îi trecea graniţa ilegal pe solicitanţii de azil