Adolescentă lovită pe trecerea de pietoni de un taxi

Din ce în ce mai des, se dovedeşte că nu este suficient să traversezi regulamentar, pentru a fi ferit de impactul cu maşini conduse de şoferi foarte grăbiţi.  La miezul nopţii de duminică spre luni, un taxi a accidentat-o destul de serios pe o tânără de 16 ani care încerca să traverseze strada pe marcajul pietonal, semaforul fiind pe galben intermitent. 

Accidentul s-a produs în Ţiglina I, potrivit poliţiştilor şoferul de 55 de ani se deplasa pe strada Brăilei, dinspre strada Arad spre strada Saturn, iar la trecerea de pietoni din dreptul blocului I1 acesta nu i-a acordat prioritate adolescentei, lovind-o în plin şi provocându-i numeroase răni. A fost nevoie de intervenţia unui echipaj SMURD, care, după ce i-a acordat îngrijiri la faţa locului, a transportat-o la Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan”, pentru investigaţii şi tratament.

Medicii sunt de părere că recuperarea tinerei va fi de lungă durată. „Nu a pus probleme serioase, care să nu poată fi rezolvate, în schimb o să stea în covalescenţă o perioadă mai mare de timp din cauză că a suferit un traumatism sever la gamba dreaptă, care, mai mult ca sigur, o să necesite intervenţie chirurgicală şi repaos prelungit. Are fracturi la ambele oase la gamba dreaptă. a fost transportată la Spitaluld e Copii, fiind minoră”, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgentă „Sf. Ap. Andrei”, dr. Ionuţ Băneşanu.

În ceea ce-l priveşte pe şoferul responsabil, „din primele cercetări a reieşit că şoferul nu a acordat prioritate pietonului care traversa regulamentar. Conducătorul auto a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, a precizat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Foto: GSG
Articolul precedentZece ani de închisoare, după ce şi-a ucis copilul de numai două luni
Articolul următorGalaţiul se pregăteşte de colectare selectivă din uşă-n uşă