Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență aduce grave acuzații la adresa corpului de control al Ministerului Sănătății.

Corpul de control al Ministerului Sănătății a făcut o inspecție în urma vizitei ministrului Tătaru. Acesta a declarat la plecarea sa din Spitalul Județean că neregulile găsite vor fi evaluate de o echipa de epidemiologi de la Constanța și de un corp de control. Conducerea spitalului a declarat că trimișii ministerului au avut o conduită neprofesională și nu au respectat la rândul lor măsurile de protecție. Corpul de control a fost compus dintr-un medic veterinar, un medic radiolog și un jurist.

Managerul spitalului, Alina Dobrea a reacționat vehement, declarând că: ”Vreau să fac un apel tututor gălăţenilor şi întregii ţări că Spitalul de Urgenţă funcţionează şi a funcţionat şi aceste patru luni de zile la capacitate maximă. Da, avem şi cadre medicale infectate, dar nu au fost infectate datorită statului la cafeluţă, aşa cum au încercat unii să ne discrediteze. Colegii noştri sunt la datorie şi sunt alături de voi, sunt aici pentru voi. Anchetele epidemiologice sunt finalizate parţial. Este o transmitere comunitară a virusului. Aceasta este concluzia anchetelor epidemiologice. Doamnele epidemiologi de la Constanţa, au venit duminică, au stat 3 ore, au cerut anchetele epidemiologice şi au constatat că forma, nu fondul, este legal. Au plecat apoi, spunându-ne că îi aşteaptă turiştii de pe litoral şi acesta a fost ajutorul din partea Ministerului Sănătăţii. Acele cadre medicale, epidemiologi, care trebuiau să ne ajute şi să stea printre noi, au plecat a doua zi. […] A treia zi a venit controlul de la corpul de control al ministrului. Doamna medic veterinar, stătea într-un cabinet de la Direcția de Sănătate, ne-a chemat la raport fumând ţigară după ţigară, fără nicio protecţie, şi au pretenţia de la noi să purtăm echipamente de protecţie corespunzător. […] Uitându-se pe geam au văzut cadrele medicale de la UPU pe geam şi mi-au atras atenţia că <de ce vor să bea apă?>, stând în combinezoane, da? Iar dumnealor, țigară după țigară, fumau în acele cabinete. Și au plecat și domnii de la Ministerul Sănătății”.

”Vreau să fac un apel tututor gălăţenilor şi întregii ţări că Spitalul de Urgenţă funcţionează şi a funcţionat şi aceste patru luni de zile la capacitate maximă. Da, avem şi cadre medicale infectate, dar nu au fost infectate datorită statului la cafeluţă, aşa cum au încercat unii să ne discrediteze. Colegii noştri sunt la datorie şi sunt alături de voi, sunt aici pentru voi. Anchetele epidemiologice sunt finalizate parţial. Este o transmitere comunitară a virusului. Aceasta este concluzia anchetelor epidemiologice. Doamnele epidemiologi de la Constanţa, au venit duminică, au stat 3 ore, au cerut anchetele epidemiologice şi au constatat că forma, nu fondul, este legal. Au plecat apoi, spunându-ne că îi aşteaptă turiştii de pe litoral şi acesta a fost ajutorul din partea Ministerului Sănătăţii. Acele cadre medicale, epidemiologi, care trebuiau să ne ajute şi să stea printre noi, au plecat a doua zi. A doua, a treia zi a venit controlul de la corpul de control al ministrului. Doamna medic veterinar ne-a chemat la raport fumând ţigară după ţigară, fără nicio protecţie, şi au pretenţia de la noi să purtăm echipamente de protecţie corespunzător. Au văzut cadrele medicale de la Unitatea de Primiri Urgenţe pe geam şi mi-au atras atenţia că <>, stând în combinezoane, da? Am contestat în instanţă inexistenţa anchetelor epidemiologice şi acel circuit închis din Ambulatoriu”, susţine Valentina Alina Dobrea, managerul Spitalului de Urgenţă din Galaţi.

Citeste mai mult: adev.ro/qdvhe5