Un bărbat cu peste 20.000 de urmăritori pe LinkedIn lansează acuzații grave la adresa companiei austriece care se află în spatele brandurilor Coronița și Mărgăritar. Este vorba despre Agrana Zucker. Bărbatul respectiv, pe numele său Iulian Andrei, susține că „zahărul vândut de AGRANA Zucker (AUSTRIA) nu este fabricat din sfeclă de zahăr ci din TRESTIE de ZAHĂR adus din MAURITIUS”. Mai mult, susține el, zahărul ar fi rafinat la Buzău și vândut în România „drept ZAHĂR ROMÂNESC pe care nu scrie că este din TRESTIE DE ZAHĂR”.

ESCROCHERIA Nr. 1 a Austriei în România – Afacerea Coronita & Magaritar by AGRANA Zucker. Consumul anual de Zahăr din România este de 400,000 tone – 500,000 tone.

AGRANA Zucker (AUSTRIA) prin ESCROCHERIE deține MONOPOLUL majoritatea românilor cumpără zahăr CORONITA sau Mărgăritar, care sunt la un preț foarte mic de 5.5 lei sau 6.5 lei comparativ cu produsele ORIGINALE românești nefalsificate. Ceea ce nu știu însă românii este că zahărul vândut de AGRANA Zucker (AUSTRIA) nu este fabricat din sfeclă de zahăr ci din TRESTIE de ZAHĂR adus din MAURITIUS, ceea ce este o diferență imensă (aprox.150,000-200,000tone/anual) pe care il rafineaza la Buzau si il vand in România drept ZAHĂR ROMÂNESC pe care nu scrie că este din TRESTIE DE ZAHĂR!

Mai mult decât atât, zahărul din SFECLĂ de zahăr extras de AGRANA Zucker (AUSTRIA) este EXPORTAT în afara României, nu pentru piața din România!!!!

Zahărul, zahărul de masă sau zahărul alb sunt extrase în principal din trestia de zahăr sau din sfeclă de zahăr. Cea mai mare sursă actuală de zahăr alb este zahărul. Acest zahăr, adică prelucrat din trestie de zahăr, este denumit zahăr din trestie.

Sucul de zahăr este produs din sfeclă de zahăr, o plantă a cărei tubercul conține o concentrație mare de zaharoză.

Zahărul din trestie este prelucrat printr-un proces lung. Mai întâi, sucul este extras din trestia de zahăr și este apoi purificat cu var și căldură. Apoi este prelucrată în continuare, și în cele din urmă se separă în cristale de zahăr și melasă. Cristalele de zahăr sunt albite și rafinate pentru a da produsul final, pe care îl cumpărăm la supermarket. Acesta este zaharul alb traditional.

În schimb, zahărul din zahăr are un proces simplificat de extracție și producție de zahăr. Sfecla de zahăr este tăiată, fiartă și presată până la un sirop gros. Zaharul este apoi extras din sirop si uscat. Procesul de producție al zahărului din sfeclă este considerat un proces cu un strat, deoarece necesită doar un tratament la o singură plantă. Producția de zahăr din trestie, pe de altă parte, necesită două procese diferite și două facilități diferite.

Prin urmare, zahărul din sfeclă este mai simplu și mai bun decât zahărul din trestie. În plus, sfecla de zahăr are o compoziție de 16% până la 18% zaharoză, comparativ cu o compoziție de zahăr din trestie de 10% până la 11%.

De fapt, AGRANA ZUCKER AUSTRIA (Coronita, Margaritar) comută adesea sursa de zahăr între sfecla și trestia de zahăr și le vând în același ambalaj, consumatorilor neavizați. Atât zahărul din sfeclă, cât și zahărul din trestie au același aspect fizic. Acestea sunt ambele 100% zaharoză (sucroză), cu același machiaj chimic. Ele sunt de 99, 95% similare unul cu celălalt, iar oamenii au opinii diferite cu privire la faptul dacă acest lucru este sau nu de 0, 05%. Cei mai mulți nu pot observa o diferență, în timp ce unii susțin că zahărul din trestie de zahăr este mai bun pentru coacere, deoarece produsul final este mai moale, chewier și mai dulce”, acuză bărbatul, potrivit Bugetul.ro

Articolul precedentInstanțele de judecată din Galați își suspendă activitatea cu publicul în perioada sărbătorilor de iarnă
Articolul următorCSM Arcada a învins în deplasare la SCMU Craiova