Pe fondul creșterii accentuate, la nivel național, a numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus SARS COV 2, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Tecuci au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă.

Activitățile  desfășurate, în perioada 08 – 10 octombrie a.c., pe raza municipiului Tecuci, au vizat, în special, zonele aglomerate, localurile de alimentație publică, agenții economici, dar și mijloacele de transport în comun, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului SARS – COV2. În municipiul Tecuci incidența cazurilor la 14 zile este de peste 6 la mia de locuitori. 

Astfel, au fost controlate 12 localuri publice, baruri, terase, precum și restaurante/saloane unde se organizează evenimente private. Polițiștii au verificat, de asemenea, 29 de societăți comerciale și 130 de mijloace de transport persoane.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, polițiștii au aplicat 44 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 5 000 de lei, conform Legii nr. 55/2020.

Totodată, polițiștii au informat cetățenii despre noile reglementări instituite pentru prelungirea stării de alertă, pe teritoriul României, conform H.G. 932/2021, și necesitatea respectării acestora.

 

Sursa: Realitatea de Galati